Türkiye geçim sıkıntısı çekiyor ama


 Türkiye kırılgan bir hat üzerinde. Gündem seçim olsa da halkın asıl sıkıntısı geçim, yoksulluk ve işsizlik. Bir kısmı okuyor ve hala iş bulma telaşında. Bir kısmı iş arıyor ve bulamıyor. Eskiden "iş beğenmiyorlar", "iş çok" diyorlardı ya. O beğenilmediği söylenen işler bişle yok artık.
Başbakan Erdoğan'ın ifadesiyle tam 700 000 kişi Suriye'den ithal ettik. İhracat rakamları hep medyada yer buluyor ama ithalat rakamları ne hikmetse görülmez bile.  Artık ülkemizin nurtopu gibi bir  "Suriyeli" sorunu oldu.
Suriyeliler öyle iş beğenmem demiyor. Ne iş olsa yapıyorlar. sigorta şartı aramıyorlar ve asgari ücretin 1/4 oranına razı olyorlar. Benim zaten iş bulamayan vatandaşım ne yapsın? İşyeri sahipleri bu Suriyelilerin etinden, sütünden faydalanıyor. 1 Tük çalıştırmaktansa 4 Suriyeli çalıştırıyorlar.
Yani insanımızın çilesi birken bin oldu. Evinde ekmek bekleyen çocuklarına bir lokma ekmek bulamayan aile akşamları televizyonun karşısına geçiyor ve dramatik halde sunulan Ebru Gündeş haberlerinde gözlerini siliyor. Ebru Gündeş alınan o pahalı hediyelerin hesabını veriyor mu? Hayır. Bu değirmenin suyu nereden geliyor diye sormuş mu? Hayır. Bırakalım biz milyoncuklarla oynayanEbru Gündeş'i, Rıza Zarraf'ı da kendi halimize yanalım dostlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder