Erbakan 23 yıl önce söylemişti!

Suriye'den gelen bir haber Erbakan'ın yıllar önce söylediği sözlerini hatırlattı. PYD güçlerine silah değil, mühimmat desteği sağladığını açıklayan ABD'nin PYD'ye, en gelişmiş tanksavar silahlarını verdiği ortaya çıktı.

Erbakan'ın 1993 yılındaki o konuşmasında ABD ve diğer ülkelerin Türkiye'nin güneyinde bir Kürdistan kuracağını, bunun için de oradaki milislere gelişmiş silahlar verileceğini ifade etmişti. Şimdi tam da bu açıklamaların gerçekleştiği günleri yaşıyoruz.
Suriye'den gelen bir haber Erbakan'ın yıllar önce söylediği sözlerini hatırlattı. PYD güçlerine silah değil, mühimmat desteği sağladığını açıklayan ABD'nin PYD'ye, en gelişmiş tanksavar silahlarını verdiği ortaya çıktı. Sosyal medyada da çokça konuşulan bu karede ABD'nin en gelişmiş, kızılötesiözelliği de olan “Javelin” adlı tanksavar silahı yer alıyor. Bu kadar gelişmiş bir tanksavar Türkiye'de bile yok. Kullanılabilmesi için de üst düzey bir eğitim gerektiren bu silahın nasıl kullanılacağı konusunda ABD'li subayların Kürt militanlara eğitim de verdiği ifade ediliyor.
 Necmettin Erbakan'ın 1993 yılında Meclis'te yaptığı o konuşmasının ardından 2003 yılında bir basın toplantısı yaparak İsrail'in ve ABD'nin Suriye'yi işgal edeceğini ifade ediyor. Bundan 13 yıl önce ortada Suriye ile ilgili bir durum yokken böyle bir açıklama yapan Erbakan bugünleri adeta o günden görmüş. Erbakan bu konuşmasında "Asıl hedef Türkiye'dir" ifadesini de kullanıyor.

Kaynak: www.haberler10.com

1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil